top of page

Welkom!

Welkom op mijn site en van harte gefeliciteerd! Het feit dat je hier bent betekent dat je bezig bent met het afronden van je onderzoek en het bijbehorende proefschrift. Mijn naam is Hester Nijhoff, ik woon in Groningen en ik ben werkzaam als illustrator en ontwerper. Op deze website vind je een serie voorbeelden van mijn ontwerpen voor proefschrift omslagen. Wanneer je geïnteresseerd bent in een omslag voor jouw proefschrift, lees dan verder.

Kennismaking

Nadat je contact hebt opgenomen, nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek. ( in Groningen, via de telefoon, of online). Tijdens dit gesprek verwacht ik een goede indruk te krijgen van je promotieonderzoek. Vervolgens bespreken we je verwachtingen wat betreft het ontwerp van het omslag, eventuele elementen die je graag terug zou willen zien en/of dingen die je inspireren. Geen nood wanneer je deze laatste dingen niet direct paraat hebt, meestal heeft het onderzoek zelf genoeg boeiende aanknopingspunten in zich om tot een mooi ontwerp te kunnen komen. 

Na deze eerste ontmoeting verloopt het ontwerpproces als volgt:

Basispakket €395 (excl. btw)

1. Schetsfase

Ik ga met de besproken ideeën aan de slag en werk ik deze uit in een serie schetsen met daarbij vaak al een specifiek voorstel voor kleur, lettertypes en layout. 

2. Overleg

Deze concrete schetsen voor een eerste voorstel stuur ik je toe via email en ik geef je de gelegenheid te reageren op het ontwerp.

3. Correctieronde (1)

Ik stuur je een tweede voorstel toe en opnieuw krijg je de gelegenheid te reageren op het ontwerp. In deze fase stellen we de grote lijnen van het ontwerp vast. Ook verwacht ik  van jou een definitieve titel en tekst voor zowel het omslag als ook de uitnodiging.

4. Correctieronde (2)

In deze laatste correctieronde is er ruimte om alles nog eens grondig na te kijken en aan te scherpen en kleine wijzingen aan te brengen in ontwerp en tekst.   

5. Afronding van het proces

In deze laatste fase maak ik de bestanden klaar voor de drukker en ik stuur ze je vervolgens toe. Indien gewenst kan ik ook contact opnemen met de drukker van jouw keuze voor technisch overleg.

Optioneel

- Meerdere correctierondes zijn mogelijk (€50 per ronde. excl. btw)

Het ontwerp van de introductiepagina's aan het begin van elk nieuw hoofdstuk (€100 voor 6-8 hoofdstukken. excl. btw)

Het ontwerp van de uitnodiging van een feest en/of diner op basis van het omslagontwerp (€75 per ontwerp. excl. btw)

 

 

 

- Een belangrijk onderdeel van de omslagontwerpen die ik maak zijn de getekende en geschilderde elementen. Mocht je voor het binnenwerk van je proefschrift nog op zoek zijn naar (wetenschappelijke) illustraties en/of statistieken e.d. dan kunnen we samen kijken naar wat ik daarin voor je kan betekenen. 

 

 

Neem contact op voor meer informatie en/of een vrijblijvende offerte.

(De opmaak en vormgeving van het binnenwerk verzorg ik helaas niet).

aanvulling2.jpg
aanvulling2.jpg
new_heart_illustrations_colour.jpg
bottom of page